INT.KOMEDIFILMFESTIVALEN

Skrattet är det närmaste avståndet mellan två människor” Victor Borge

Komedifilm har en underordnad status trots att genren lockar stor publik och ofta uppmuntrar till eftertanke om allvarliga frågeställningar ur ett samhällspolitiskt perspektiv. Vissa känsliga frågor skulle inte nå fram till alla grupper om de inte först avväpnades med ett skratt. Komedifilm kan öppna upp dialoger och hjärtan som annars är slutna.

Med festivalen ges Sverige en unik chans att upptäcka vad människor skrattar åt i andra kulturer. På festivalen kommer vi att hjälpa till att tolka andra länders kulturella koder, förmedla det genom filmerna och de gäster vi bjuder in. Vad får en chilenare, kurd eller somalier att kikna? Vad slår man sig på knäna åt i Turkiet? Vad gapskrattar man åt i Nigeria, Kina, Palestina och Algeriet? Genom skrattet kan vi lära känna varandra bättre.

I länder som Polen, Slovenien, Argentina, Etiopien och Mexiko är det lokalt producerade komedier som varit mest framgångsrika i antal biobesökare och intjänade pengar. Vi vill bjuda in filmer från länder vars komedier ännu inte har visats i stor utsträckning i Sverige. Vi vill få människor att mötas i humorns tecken, eftersom vi tror att det finns enormt mycket bra komedifilm internationellt som ännu inte har hittat till svenska biografer.

Med komedier från till exempel Mexiko, Nigeria, Indien, Somalia, Israel, Algeriet, Frankrike, Palestina och Sverige vill vi visa att humor inte har några gränser!

Tryck här för att läsa mer om internationella komedifilmfestivalen!
13151806_615709755270758_5346412050742075466_n