Shazia Mirza “The Kardashians made me do it”

Missa inte Englands mest hotade & hyllade ståuppkomiker!

Efter succén på Södra Teatern våren 2016 fortsätter föreställningen med en vinterturné 2016 samt en vårturné  2017!
Se till att boka Shazia Mirza till din stad.

”Provocerande, modigt och aktuellt”, så skriver kritikerna om Shazia Mirzas hyllade show ”The Kardashians made me do it”. Hon ger sig på jihadistbrudar, IS och dess ledare Abu Bakr al-Baghdadi. Missa inte en helkväll med Englands mest hyllade, hotade och erkända komiker!

Temat terrorism och IS varvas med historier från Shazias egna strikta uppväxt och tonårsuppror. Hon skämtar om hur unga tjejer går med i en terrororganisation för sex och i hopp om att hitta en ”halal Brad Pitt”. Shazia menar att tjejerna tonårsrevolterar precis som hon gjorde, men hennes uppror var i form av rosafärgat hår och drogexperiment.

Showen hette först The Road to Al Baghdadi men ändrades när teatrarna i England fick kalla fötter över att ha IS-ledarens namn som rubrik. Namnet till den befintliga showen kom hon på då hon såg på nyheterna om de tre flickorna från Bethnal Green som rymde iväg för att gå med i IS i februari 2015. En av tjejernas syster sa: ”Jag kan inte förstå varför hon är borta, hon brukade titta på The Kardashians.”

Shazia Mirza har uppträtt för fulla hus och turnerat världen över. Som en av de första muslimska kvinnliga ståupparna i England fick hon många att höja på ögonbrynen när hon presenterade sig för publiken i kölvattnet av 11 september:  ”Jag heter Shazia Mirza – så står det i varje fall på mitt flygcertifikat”. Hennes show lockar, likt de tidigare showerna, fram skratt som sätter sig i halsen och är enligt henne det mest politiska hon framfört.

Det utlovas en helkväll med skratt och allvar med en av de vassaste och mest politiska ståuppkomikerna!

RÖSTER OM SHAZIA MIRZA

”Hennes kvicka one-liners representerar något helt unikt i modern komedi”
The Guardian

”Hån & humor är ett kraftfullare vapen mot IS än kulor” 
CNN

“Stensäker, rolig & allvarligt på riktigt.”
DN

Är du arrangör och vill boka showen? Kontakta oss på info@sterkproduction.se för mer information. Showen är på engelska.

The Jonathan Ross Show med Shazia Mirza & Hugh Jackman.

Category