För Sverige i tiden

  • För Sverige i tiden

Nisti Stêrk i sin egen Sverigerevy!

Ända sedan barnsben har Nisti varit såld på svenska matinéfilmer och svensk revyhistoria. För Sverige i tiden! är hennes hyllning till artister som Nils Poppe, Lill-Babs och Monica Zetterlund. Nisti bjuder också på många berättelser ur sitt eget liv. Med sig på scenen har hon tre musiker, och några av våra mest folkkära artister dyker också upp på ett hörn.

Med För Sverige i tiden! vill Nisti Stêrk förmedla intelligent humor i Hasse å Tages anda. Hon leker med gamla förebilder, sketcher och låtar och vrider och vänder på perspektiven. Det blir Lill-Babs-jenka tillsammans med publiken, allsång i Teddybjörnen Ibrahim, och schlagern Främling får ett helt nytt djup när det gamla Sverige möter det nya genom Nisti. För Sverige i tiden hade urpremiär 2007 på Maximteatern i Stockholm sedan en riksturné med Riksteatern.

SAGT OM PJÄSEN

”Stêrk älskar sin publik och bryter ner inte bara ned barriären mellan kurd och svensk utan också mellan scen och salong.”

/ Dagens Nyheter

”Charm och förmåga att etablera publikkontakt har Nisti Stêrk redan så det räcker och blir över”

/ Svenska dagbladet


”Den svenska schlager och populärkulturen ses genom friska ögon i Nisti Stêrks revy För Sverige i tiden!”

”Det sker något mycket speciellt i mötet mellan en ung, energifylld kvinna, vars ursprungsland inte ens finns på kartan, och svensk, något äldre, populärkultur, som här stavas Nils Poppe och Barbro Svensson.”

/ Upsala Nya Tidning

“Med en otrolig energi, humor, allvar, fantastisk publikkontakt och stort hjärta bjuder hon på sig själv.”

/ Teaterstockholm.se

”Nisti Stêrk är en stor inspiration”

“Stêrk är Nils Poppe. Så glad, nej, överförtjust i att stå på scen att det omedelbart smittar av sig.”
/ Dagens Nyheter

Category

Tags

,