www.internationellakomedifilmfestivalen.se

Stêrk Production har med stor framgång producerat  Sveriges första Internationella Komedifilmfestival tre år i rad.

2014 anordnade Stêrk Production Sveriges första Internationella Komedifilmfestival på Filmhuset och bjöd på filmvisningar, seminarier, internationella gäster och fester. Resultat var fyra dagar fyllda med skratt, glädje och oväntade möten.

2015 anordnade Stêrk Production andra upplagan  av  Internationella Komedifilmfestivalen på bio Sture och dubblade sitt antal besökare!

2016 var festivalen i en annan form. I stället för 4 dagar i oktober så spreds festivalen ut under hösten på olika evenemang. Som en extrainsats så visades film med tillhörande samtal för ensamkommande flyktingbarn och året fick ett roligt slut då festivalen startade Sveriges roligaste adventskalender på nätet med skämt, roliga historier och anekdoter av kända och okända svenskar.

2017 ska festvalen hållas i oktober. Program utkommer 18 september  Håll utkik på festivalens hemsida!

OM FESTIVALEN

Komedifilm har en underordnad status trots att genren lockar stor publik och ofta uppmuntrar till eftertanke om allvarliga frågeställningar ur ett samhällspolitiskt perspektiv. Vissa känsliga frågor skulle inte nå fram till vissa grupper om de inte först avväpnades med ett skratt. Komedifilm kan öppna upp dialoger och hjärtan som annars är slutna.

Därför vill vi ge Sverige en unik chans att upptäcka vad människor skrattar åt i andra kulturer. Med komedier från andra länder vill vi visa att humor inte har några gränser! Genom skrattet kan vi lära känna varandra bättre.

Besök gärna festivalens hemsida. Internationella Komedifilmfestivalen

IKFF-stodloggor_800x129

Category